Werken bij Stichting Jeugdwerk

 

Mbo-3 pedagogisch medewerker invalpool voorschool          (14-10-2016)

Algemene kenmerken:

De pedagogisch medewerker voor de invalpool is een professional op MBO 3 niveau die geschoold en/of ervaren is in het werken met peuters op de groep en die getraind is in VVE. Haar taalniveau is op 3 F. Zij is iemand die zelfstandig en taakgericht kan werken, die in staat is haar werk zelf te plannen en in te richten, maar tegelijkertijd een teamplayer is. Zij beschikt in het bijzonder over kennis over het belang van spelend leren en over de sociaal-emotionele ontwikkeling en hechting van peuters.

In samenwerking met de coachende hbo-pedagogisch medewerker is zij verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogwaardige uitvoering van het VVE-programma, voor de uitvoering van opbrengstgerichte activiteiten, en voor het onderhouden van contacten met ouders.

Doel van de functie:

Het bevorderen van de voortgang van de dagelijkse gang van zaken binnen de

peuterspeelzaal en het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor de peuters tot 4

jaar door het observeren en begeleiden van peuters middels spel, ontspanning, contacten.

De ontplooiingsmogelijkheden van de peuters en de onderwijsbehoeften in kaart brengen, een beredeneerd aanbod bepalen en ontwerpen door observatie en registratie aan de hand van KIJK.

 

Werkzaamheden pedagogisch medewerker:

Peuters begeleiden:

 • Schept een gezellig, veilig, stimulerend en positief groepsklimaat, waar het kind zich vrij kan ontwikkelen;
 • Stimuleert de peuter tot een gelijkwaardige participatie in de groep, stimuleert de cognitieve, sociale, emotionele, zintuiglijk motorische, creatieve en taalontwikkeling door middel van op de leeftijd en capaciteiten afgestemde activiteiten;
 • Houdt toezicht gedurende de uitvoering van activiteiten, stelt regels, geeft grenzen aan, corrigeert waar nodig en bewaakt hygiëne en veilig gebruik van materialen;
 • Werkt volgens een pedagogisch plan en stemt de activiteiten hierop af,  inachtnemingen van de dag planning, voorschriften en werkafspraken VVE en KIJK;
 • Signaleert naar de leidinggevende indien een kind meer hulp of ondersteuning nodig heeft dan binnen de peuterspeelzaal geboden kan worden en doorverwijzing

naar andere instanties en/of instellingen nodig is. Houdt na doorverwijzing contact;

 • Werkt samen en stemt aanpak en werkwijze af met partners als onderwijsinstellingen, consultatiebureaus en/of andere organisaties. Resultaat: Peuters begeleid gedurende de met de ouders/verzorgers afgesproken periode, zodanig dat zij opgevangen, ontwikkeld, opgevoed en gestimuleerd worden zoals overeengekomen in het pedagogisch plan.

Peuters verzorgen:

 • Verzorgt de peuters, wat betreft eten en drinken, eventuele toediening van medicijnen, verschoont kinderen, helpt bij het zindelijk worden;
 • Stimuleert de zelfstandige uitvoering van de algemene dagelijkse handelingen,  zoals aankleden, persoonlijke verzorging en dergelijke. Resultaat: Gedurende de overeengekomen periode peuters verzorgd conform de hygiëne-eisen en afspraken met ouders/ verzorgers.

Profiel van de functie:

Kennis:

 • Mbo 3 werk- en denkniveau;
 • Afgeronde relevante Mbo 3-opleiding;
 • Pedagogische kennis;
 • Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen;
 • Kennis van hygiëne- en veiligheidseisen;
 • Kennis van VVE en KIJK.

Specifieke functiekenmerken:

 • Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van kinderen;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van verslagen en contacten met ouders;
 • Leidinggevende capaciteiten en sociale vaardigheden om medewerkers te

   begeleiden en stimuleren;

 • Plan- en organisatievermogen voor het beheren van de peuterspeelzaal;
 • Geduld in het observeren van peuters en in de omgang met peuters.

Competenties (combinatie van kennis en vaardigheden):

 • Sociaal-communicatieve competenties; Samenwerken, betrokkenheid, overtuigingskracht, organisatie bewustzijn,   netwerken, klantgerichtheid, communicatieve vaardigheden.
 • Intellectuele competenties; Analytisch vermogen, oordeelsvorming, omgevingsbewust, creativiteit, vakmanschap.
 • Emotionele competenties;  Inlevingsvermogen, integriteit, zelfvertrouwen, moed, stressbestendigheid.
 • Taakgerichte competenties;  Initiatief, inzet, kwaliteitsbewust, besluitvaardigheid, flexibiliteit. Als je over een dosis humor en talenten beschikt,  nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Salaris:

Naast een salaris conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening binnen salarisschaal  biedt Stichting Jeugdwerk in Den Haag je een baan in een stimulerende werkomgeving. Verder biedt Stichting Jeugdwerk haar medewerkers werkbegeleiding en (bij)scholing.

C.V en motivatie brief richten aan;

Rutger Wijnands

A: van Mierisstraat 226  2526 NW Den Haag

T: 070-36 99 332

E: rutger.wijnands@jeugdwerk.nl

Voor vragen:

Samira El Hamdi manager VVE,

T: 070-38 06 717

E: sam.elhamdi@jeugdwerk.nl

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang boven externe kandidaten.

Bedrijfsprofiel:

De Stichting Jeugdwerk is permanent in beweging. Ons inhoudelijk werk sluit aan bij nieuwe ontwikkelingen zoals Welzijn in de Wijk, de Brede Buurtschool en de Kracht- of Prachtwijkaanpak. Onze organisatie beweegt mee op de inhoudelijke ontwikkelingen die de Haagse politiek stuurt en initieert.

De stichting beweegt mee én geeft richting. Vanuit onze visie en doelen geven wij vorm en inhoud aan ons werk in het ons omringende krachtenveld.  Onze werkwijze is succesvol, wij dragen deze uit naar elkaar en onze partners.

Wij doen dit eensgezind en eenduidig en beschrijven in dit beleidsplan onze missie, onze doelen en onze strategische keuzes voor de komende jaren.

Omdat wij weten dat we al jaren succesvol bezig zijn. Gewaardeerd en gekend door vele kinderen, tieners,  jongeren en ouders in de Schilderswijk en het Centrum. Vanuit deze wetenschap bouwen wij voort op onze jarenlange ervaring, kennis en expertise en relaties in ‘onze’ wijken.  Als bindende en betrouwbare partner.

 

 

Reageer op dit bericht ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s