Vrouwen uit de Schilderswijk in Den Haag willen aan het werk

Op vrijdag 8 maart is het Internationale vrouwendag. De vrouwen uit de Schilderswijk zetten op deze dag elkaar in het zonnetje tijdens een Vrouwenavond met tal van activiteiten en workshops (19.00 – 22.30 uur, buurthuis SamSam). Het thema van deze avond is: “Ik ben belangrijk!”
Door middel van deze avond willen de vrouwen elkaar bewuster maken en laten weten dat zij meer zijn dan alleen huisvrouw en moeder.Voor velen lijkt de weg naar een opleiding of werk heel ver weg. In de praktijk blijkt het echter zo te zijn dat veel vrouwen eigenlijk al veel meer doen dan dat ze zelf in de gaten hebben. Dit heeft ook Elif, vrijwilliger van Buurthuis SamSam, ervaren. Door als vrijwilliger actief te zijn, is zij positiever geworden over haar eigen mogelijkheden. Haar deelname aan de carrière game IamProgrez heeft hier extra stimulans aan gegeven. Zij weet nu beter waar haar talenten liggen en hoe ze die in kan zetten.

De Vrouwenavond wordt georganiseerd door tal van vrijwilligers, met name moeders uit de Schilderswijk. De actieve groep van vrijwilligers van buurthuis SamSam willen andere moeders uitdagen om naar buiten toe te treden. Dit zijn de beginselen naar eventueel een opleiding en werk voor in de toekomst. Heel belangrijk, want iedere ontwikkeling die een vrouw doormaakt heeft eveneens een positief effect op haar kinderen/gezin.

Wilt u meer weten over deze vrouwendag of wilt u in gesprek gaan met één van de actieve vrouwen? U bent van harte uitgenodigd om langs te komen!

Advertenties

Reageer op dit bericht ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s