Ambitieus jong talent uit de Schilderswijk staat uit zichzelf op voor vrouwen en meiden in de wijk

Op dinsdag 30 oktober worden in Jeugdcentrum Samson in de Schilderswijk twee evenementen georganiseerd voor ‘women only’. Van 12.00 tot 15.00 uur vindt een vrouwenfeest plaats. In de avond is er een activiteit speciaal voor meiden (18.00-21.00 uur). Beide evenementen worden georganiseerd door Kaouter Hadchoune (18 jaar). Zij is geboren en getogen in de Schilderswijk en heeft grote maatschappelijke ambities. Met deze evenementen maakt ze op inspirerende wijze werk van haar idealen.

Kaouter Hachoune en vrouwenemancipatie
Kaouter Hachoune is een bevlogen mbo-studente Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Zij wilt groepen vrouwen op positieve wijze in beweging krijgen, voor zichzelf, hun gezin en de samenleving. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en een vernieuwende en verfrissende kijk op zaken. Haar hoef je niets meer te leren over vrouwenparticipatie en de participatiemaatschappij. Zij neemt van nature zelf het heft in handen.

Met haar evenementen zorgt Kaouter voor een welkome aanvulling op de werkzaamheden van Stichting Jeugdwerk, de organisatie achter Jeugdcentrum Samson. Al even staat vrouwenemancipatie hoog op de agenda bij deze organisatie. Bij Samsam is bijvoorbeeld al enige tijd een vaste vrouwengroep op volle toeren actief voor de lokale school, de kinderen uit de wijk en voor de buurt zelf. Vrouwen hebben de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt, ook in de Schilderswijk. Stichting Jeugdwerk maakt er dagelijks werk van in de praktijk.

Wilt u meer weten en/of een keer een kijkje komen nemen? Neem dan contact met ons op.

Advertenties

Reageer op dit bericht ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s