Yes-R verzorgt een spetterende opening van de Zomerschool in de Haagse Schilderswijk

Op maandag 9 juli is de zomerschool officieel van start gegaan bij de Van Ostadeschool in de Schilderswijk. De opening vond op feestelijke wijze plaats met alle deelnemende kinderen, ouders en andere betrokkenen. Yes-R gaf een spetterend optreden en luidde het thema van de Zomerschool in: ‘Sprookjes’!Ruim 80 kinderen uit de Schilderswijk gaan gedurende drie weken hun vaardigheden versterken. Geen zomervakantie voor hen dus, maar rekenen en taal. Gelukkig hoeven de kinderen niet alleen te zwoegen op rekensommen. De Zomerschool moet vooral ook leuk en inspirerend zijn. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan theater en sport. Het thema ‘Sprookjes’ is de rode draad van het programma. Tijdens de theaterlessen zullen de kinderen aan hun eigen sprookjesvoorstelling werken.  Deze zullen zij gaan vertonen tijdens de afsluiting op 25 juli in het theater van Jeugdcentrum Samson. Daarnaast staat alle kinderen nog een verrassingsuitje te wachten naar de Efteling. Want als je met sprookjes aan de slag gaat, dan mag een bezoek aan het Sprookjesbos natuurlijk niet ontbreken. Betovering, leerzaam en leuk; dat zijn de sleutelwoorden van de Zomerschool 2012!

Achtergrond
De Zomerschool is een initiatief van Stichting Jeugdwerk en de Van Ostadeschool in Den Haag. Voor de tweede keer organiseren zij een Zomerschool om de kinderen uit de Schilderswijk extra vaardigheden op te laten doen. Zo kunnen zij het nieuwe schooljaar (2012-2013) met een vliegende start inluiden.

Zomerschool in de media
Via deze link is het radio-interview met Renald Gunsch, directeur OBS Van Ostadeschool  te beluisteren, ter hoogte van 12.20 min.

Een artikel op de website van de gemeente Den Haag.
Een artikel op bestuurlijknieuws.nl.

Advertenties

Reageer op dit bericht ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s